UCM Resita – Nou val de disponibilizari

UCM Resita

foto: stirieconomice.ro _______________________________________________________

Uzina Constructoare de Masini Resita este o companie care produce utilaj greu. A fost infiintata in anul 1771, ca uzina pentu producerea si prelucrarea metalului. Uzina a produs o mare varietate de produse: locomotive cu aburi, motoare si generatoare electrice, macarale, utilaje petroliere, armament, compresoare de aer, turbine cu abur, reactoare, motoare diesel, boghiuri de locomotive, turbine hidraulice si echipament metalurgic.

In acest moment compania produce hidroagregate, turbine si generatoare, echipamente hidromecanice, servomotoare hidraulice, cuzineti si structuri sudate.

Uzina avea in anul 1989 un numar de 15 000 de angajati, in prezent mai lucreaza in uzina doar aproximativ 1 300 angajati.

Muncitorii sunt ingrijorati de noul val de de disponibilizari care se anunta, administratorul judiciar al societatii resitene, Remus Borza, confirmand faptul ca 300 de angajati ai Uzinei Constructoare de Masini vor fi disponibilizati.

„Confirm cele 300 de disponibilizari de la UCM Resita.Cata vreme nu avem contracte, nu putem tine atatea angajati.Aceasta ar insemna sa condamnam la moarte societatea”, a declarat Remus Borza.

Disponibilizarile sunt asteptate incepand cu 1 iunie. Nu este insa exclus ca pana la finele anului 2015 sa mai fie disponibilizati si alte 200 de persoane, iar societatea sa ramana cu un numar total de 800 de angajati.

„Toata lumea trebuie sa se agite sa obtina contracte, nu sa se lamenteze ca se dau oameni afara!” a mai spus Remus Borza.

Potrivit acestuia, criteriul care s-a avut la baza pentru disponibilizare a fost prezenta la lucru in perioada de somaj tehnic. Sunt vizati atat personalul TESA, cat si muncitorii de a caror prezenta uzina se poate lipsi.

Surse de informare:

– Express de Banat   http://www.expressdebanat.ro

– Wikipedia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s