Pericolul de la robinet

pericolul de la robinet

Datorita ploilor abundente, turbiditatea creste mereu in Lacul Secu, sursa principala de apa a municipiului Resita, aceasta devenind nepotabila.

Turbiditatea reprezinta opacitatea sau lipsa de transparenta a apei provocata de particule foarte fine si care difuzeaza in aceasta. Nivelul de turbiditate este prevazut de Legea 458/2002 la maximum 5 UNT, insa nu trebuie sa depaseasca 1 UNT inainte de a intra in procesul de dezinfectie.

Societatea care se ocupa cu filtrarea apei in Resita este Aquacaras SA, societate ce administreaza statia de tratare a apei. Cand au loc ploi abundente, turbiditatea creste in Lacul Secu si continutul de impuritati din apa – in special fier si mangan – depasete valorile admise, statia de tratare a apei neresusind sa aduca apa pentru consumul populatiei municipiului Resita in parametri normali in timp util.

Judetul Caras-Severin se alimenteaza cu apa potabila in proportie de 93,11 % din surse de suprafata. Pentru ca apa sa fie potabila este necesar ca cei mai importanti parametri microbiologici sa fie nuli, in caz contrar acestia conduc la aparitia bolilor si din acest motiv nu este permisa depasirea acestor indicatori.

O solutie la aceasta grava problema cu care se confrunta judetul Caras-Severin si municipiul Resita, in special, ar fi aducerea, prin conducte,  de apa potabila din Arad, municipiu ce se alimenteaza din ape de adancime, si care chiar exporta apa potabila in Ungaria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s